släng ner nyckeln min fina

en älskad julkuleglittercider och hjärtelandsdans i fredags, kakor och hemkänsla hos elisabet igår, och så idag julmarknad, ljusinstallationstittande, arimanfika och planerande inför vår korridorsjulfest den fjärde december. tomas bjuder på tjugotre liter glögg/sangria/cocacolamix/rödvin, jag på väldigt många pepparkakor och sven eventuellt på sitt ihopslängda countryband och kanske en performancekompis. det kan bli hur spännande som helst.


i mitten av en hurricane

första bilden är från den fina tallest-konserten, där kristian mattsson flera gånger slöt ögonen och lutade pannan mot sin amanda när de sjöng tillsammans. och här är ett fint reportage om hurricane gilbert, som tillsammans med håkan igår framförde en helt fantastisk spelning. det var sambadans, kärleksbrev och förlorade sjutton år mer än någonsin.

dance til the morning light

oj oj oj vilken skruttkamera jag har.
men de är ju så fina, att det inte går att låta bli.



(och låt er inte luras av snurriga vimeo, videon är bara två minuter. prick.)

åt både danmark och norge

för lite mindre än en vecka sedan fyllde jag tjugo, och skrev någonstans ett utkast till ett inlägg som aldrig kom upp, eftersom jag för det första: inte riktigt har hittat tillbaks orden, och för det andra: inte riktigt kunde förstå hur man får in en video från vimeo på sin blogg.
men efter en dag där hjärtat befunnit sig utanför kroppen och konsumbutiken börjat snurra, så känns det mesta ganska fint i sin tafatthet. därför blir det ett inlägg till, i inlägget. oj så intradiegetiskt, ta mig tusan.

tjugo år alldeles precis, och snart alldeles inflyttad på smålands. i korridoren kikar belle och sebastian ner på oss, och i mitt rum börjar sakerna hitta till sina rätta platser. imorse trillade ett brev från mamma in med utdrag från hennes dagbok de första månaderna 1991. min fina fina mamma. joel gav mig en fotobok med fantastiska sally mann och hade skrivit inuti.
alldeles precis var josie här och lämnade världens bästa presenter, och om en liten stund går jag ner och möter de fina tjejerna i min klass för att gå på upptäcksfärd till en liten secondhandaffär. pappa bjuder på middag i malmö och ikväll spelar tallest man on earth på debaser. som jag har längtat. har jag tur får jag pussas lite med joel undertiden.

och trots att jag inte gör speciellt många filmer och absolut inte med klubbmusik, så råkade det bli så. en liten liten försmak från hur peppade josefine och kaja är på vad som redan går under namnet "Dödsfesten" alldeles här:




RSS 2.0